У сали Градске управе данас су уручена решења пољопривредним произвођачима за субвенционисање набавке машина за убирање и скидање усева, као и машина и опреме за наводњавање усева. Додељено је укупно 42 решења, од тога 29 решења за скидање усева и 13 решења за наводњавање усева.

Из локалног буџета за субвенционисање пољопривредних произвођача издвојено је 45 милиона динара, што је више него претходне године.

Опредељена средства за ове намене била су довољна и сви произвођачи који су испуњавали услове конкурса добили су помоћ од Града Бора. Изузетно нас радује чињеница да смо субвенцијама додатно подстакли пољопривредне произвођаче да унапреде своју производњу куповином нових машина а себи олакшају рад“, истакао је Ненад Крачуновић, члан Градског већа.

Јован Тодоровић из села Злот истакао је да је задовољан овогодишњом субвенцијом јер машина са којим је до сада радио, није више била за употребу. Уз помоћ града успео је да купи нову машину за сакупљање сена.

Боранка Анета Миловановић власник је газдинства у селу Шарбановац и ове године је први пут конкурисала за субвенцију за проширење своје делатности.

Узгајам лешнике на површини од 6 хектара. Нова сам у овом послу, имам планове за у будуће али ми је била потребна финансијска помоћ“, додаје Анета.

До краја године субвенције за пољопривреду ће добити сточари, виноградари, пчелари и домаћинства која се баве соским туризмом. Ове године највеће интересовање било је за субвенције из области пчеларства где је из градског буџета издвојено 5 милиона динара.