Најновије привредне вести

Потписано 45 нових уговора за развој пољопривреде у борским селима

Вишегодишњим улагањем у развој пољопривреде, Град Бор постао је лидер у овом делу Србије када су у питању подстицајне мере за развој и проширење пољопривредних газдинстава. Годинама уназад, из локалног буџета, издвајају се значајна финансијска средства за куповину машина и опреме.

Данас је потписано 45 нових уговора за развој пољопривреде у борским селима и то за куповину машина за заштиту биља односно прскалице, за скидање усева - косачице и скупљачи сена али и за куповину ограде око вишегодишњих засада или воћњака. За ове подстицајне мере укупно је утрошено 4,5 милиона динара.

С обзиром да ове године влада велико интересовање за субвенције, ребалансом биће издвојено додатних 8 милиона динара, напоменуо је члан Градског већа Љубиша Репеђић и додао да је највеће интересовање било за куповину косачица, машина за скидање усева и обраду земље.

Видео са задовољство на лицима пољопривредника, истакао је заменик градоначелника Миливоје Јаношевић и додао да Град Бор улаже велики напор како би се изједначио живот на селу и у граду. Одељење за пољопривреду одлично ради свој посао. Сви смо задовољни одзивом наших суграђана јер је ово показатељ да смо сви добро урадили посао, да подједнако мислимо како на град тако и на наша села.

Сва регистрована пољопривредна газдинства, на територији града Бора, имају право да се пријаве на расписан конкурс а све додатне информације или евентуалну помоћ, пољопривредници се могу обратити Одељењу за пољопривреду и друштвене делатности при Градској управи.

 

Остале вести