Корона пресек за уторак 01. децембар

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, од последњих информација 18 особа се опоравило, регистровано је 39 нових случајева вируса, те је тако на данашњи дан 757 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града Бора.
На грудном и интерном одељењу Опште болнице у Бору хоспитализовано је 86 болесника, од којих је 67 позитивно на вирус.
На чекању је 57 резултата претходно узетих брисева.

Корона пресек за недељу 29. новембар

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, у последња 24 сата четири особе су се опоравиле, регистровано је 88 нових случајева вируса, те је тако на данашњи дан 736 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града Бора.

Старосна доб новорегистрованих случајева је од 19 до 87 година.

На грудном и интерном одељењу Опште болнице у Бору хоспитализована су 92 болесника, од којих је 63 позитивно на вирус, док се троје болесника налази на респираторима.

На чекању нема резултата.

Kорона пресек за суботу 28. новембар 2020. године

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, од последњих информација 17 особа се опоравило, регистровано је 76 нових случајева вируса, па је тако на данашњи дан 652 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града Бора.

Старосна доб новорегистрованих случајева је од 2 до 86 година, међу којима је деветнаесторо деце узраста од 2 до 16 година. Када је у питању клиничка слика, ради се о лакшим до средње тешким пацијентима.

На грудном и интерном одељењу Опште болнице у Бору хоспитализовано је 89 болесника, од којих је 72 позитивно на вирус, док се четворо болесника налази на респираторима.

На чекању је 98 резултата узетих брисева.

ГРАДСКИ ШТАБ: Још једна ковид амбуланта, обезбеђен превоз за оболеле

У просторијама месне заједнице “Металург” (улица Љубе Нешића 23) од суботе, 28. новембра, биће отворена још једна ковид амбуланта, и то ОСНОВНА КОВИД АМБУЛАНТА која ће примати само пацијенте који први пут долазе на преглед и имају неки од могућих симптома вирусне инфекције, а тамо ће се истовремено вршити и пцр тестирање, као и антигенски тестови.

КОВИД АМБУЛАНТА РУДАР биће преоријентисана за пацијенте који долазе на контролне прегледе, а тамо ће се такође радити и тестирање. Радно време ових амбуланти биће исто, односно од 07 до 20 часова.

“Оно што је, уз сагласност ресорног министарства, циљ отварања нове амбуланте за ковид пацијенте јесте да првенствено спречимо ширење вируса међу потенцијално зараженима, потенцијално излеченима и суграђанима који нису заражени короном. Наши суграђани ће имати боље услове док чекају на преглед, а време чекања ће бити смањено.” рекао је градоначелник Александар Миликић.

Такође, на предлог градског Штаба за ванредне ситуације, биће обезбеђени и ДОДАТНИ ПОЛАСЦИ за потребе превоза ковид пацијената до амбуланти, који ће саобраћати на линији Општа болница – Експрес ресторан – амбуланта Металург. Почетна станица биће код болнице са првим поласком у 06 часова, док ће са станице код амбуланте Металург први полазак бити у 6:30 часова.

Превозиће се искључиво пацијенти који имају потребу за прегледом у некој од поменутих амбуланти, превоз ће бити организован на сат времена, а у сваком тренутку неопходно је придржавање свих мера у циљу заштите од вируса.

насловна фотографија: И.Митровић

Корона пресек за петак 27. новембар

Од последњих информација Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, у Бору се 16 особа опоравило, док су регистрована још 42 случаја вируса, па је тако на данашњи дан 593 укупан број активних случајева вирусне инфекције у граду.

Новозаражени су старосне доби од 25 до 75 година, са лакшом до средње тешком клиничком сликом.

У ковид амбуланти “Рудар” је у току јучерашњег дана забележено 120 прегледа пацијената са потенцијалним симптомима вируса.

Корона пресек за четвртак 26. новембар

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, од последњег пресека стања, у Бору су регистрована 42 случаја вируса, док се 16 особа опоравило, те је на данашњи дан 567 укупан број активних случајева вирусне инфекције у граду.

Новозаражени су старосне доби од 30 до 65 година, са лакшом до средње тешком клиничком сликом.

Јуче је у ковид амбуланти забележено 133 прегледа пацијената са потенцијалним симптомима вируса, док је на чекању 98 узорака узетих брисева.

Конкурс за доделу студентске стипендије до 27. новембра

Градска управа у Бору расписала је конкурс за доделу 44 стипендијe студентима основних и мастер студија за школску 2020/2021. годину, од којих 38 за студенте основних академских студија, а шест за студенте мастер академских студија.
Право да конкуришу имају студенти друге и старијих година, основних академских студија који су на претходној години имали просечну оцену најмање осам и по, уз услов да се студије финансирају из буџета Републике Србије, да дају годину за годином и да најмање две године имају пребивалиште на територији града Бора.

(више…)

Нови случајеви вируса у граду, 30 особа се опоравило

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, од последњег пресека стања, у Бору је забележено 68 нових случајева вируса, док се 30 особа опоравило, те је на данашњи дан 541 укупан број активних случајева вирусне инфекције у граду.

Новозаражени су са лакшом до средње тешком клиничком сликом, у распону од три до 80 година.

На чекању је 81 резултат узетих брисева.

КОРОНА ПРЕСЕК: Ђаци на онлајн настави, довољан број антигенских тестова

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, од последњих информација на територији града Бора забележено је 16 нових случајева вируса, док се 19 особа опоравило, те је на данашњи дан 503 укупан број активних случајева вирусне инфекције у граду.

Како је на конференцији за медије навела директор Дома здравља у Бору, др Весна Радосављевић, новозаражени су углавном са средње тешком клиничком сликом, док је четворо упућено на болничко лечење. (више…)

ГРАДСКИ ШТАБ: Максимално придржавање мера у наредном периоду даће ефекте

Подаци Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару показују да је од последњих информација код 17 особа потврђено присуство вируса, док су четири особе излечене, чиме је на данашњи дан на подручју града Бора укупно 506 особа позитивних на вирус корона.

На данашњој седници градски Штаб је, у складу са новим мерама републичког Кризног штаба, донео наредбу о ограничењу радног времена ресторана, кафића, барова, клубова, кладионица и тржних центара, тако да ти објекти неће радити од 18 до 05 часова. На Штабу су донете и три препоруке које се односе на увођење онлајн наставе у средњим школама, као и вишим разредима основних школа, за шта се у току дана очекује сагласност Министарства просвете, а дата је и препорука послодавцима за увођење рада од куће. (више…)

Промени величину фонта
Контраст