За нешто више од 24 часа јавио се велики број невладиних организација са територије града Бора који су се директно укључили у рад градског оперативног центра. Досад се 18 удружења добровољно јавило и приступило оперативном центру, а градоначелник Бора Александар Миликић нагласио је да наредним данима очекује да ће бити још оних који ће на овај или сличан начин показати хуманост према друштву и најстаријим грађанима Бора.

„Право је време да истакнем да су Борани заиста хумани људи, али и да критикујем оне који су покушали да искористе грешку која се поткрала и од тога направе политички циркус чиме су показали своју нехуманост и неодговорност према друштву. Они који су се укључили у акцију помоћи нашим најстаријим суграђанима учинили су то без обзира да ли је у питању наредба или препорука, водећи се искључиво добронамерним позивом и људским начелима, јер је данас право време да будемо солидарни и одговорни једни према другима.“, рекао је Миликић.

Ову прилику градоначелник Миликић је искористио како би рекао да је Штаб за ванредне ситуације града Бора на претходној седници, уместо препоруке, издао наредбу услед чега је дошло до забуне међу грађанима. Наиме, у питању је техничка грешка која је одмах исправљена, па је тако градски Штаб донео препоруку да се удружења и невладине организације, у складу са могућностима, укључе у рад градског оперативног центра чиме је наредба стављена ван снаге.