По наредби Градског Штаба за ванредне ситуације град Бор је обезбедио четири контејнера са раствором натријум хипохлорита који су постављени на четири локације у граду, док су у сеоским месним заједницама постављене посуде мање запремине са дезинфекционим средством које грађани могу бесплатно да наточе у своје боце.

Канистери са упутствима за употребу дезинфицијенса уз присуство стручних лица постављени су на следећим локацијама у граду и биће допуњавани на дневном нивоу:
– Општа болница (паркинг изнад болнице)
– Плато Дома културе
– Студентски центар (паркинг)
– IV километар (игралиште код Лидла)

Борани су у редовима поштовали мере заштите и држали прописано растојање међу собом приликом набавке средства за дезинфекцију.

„Морам да кажем да ми је драго што сам видео да Борани поштују мере заштите и држе одстојање приликом чекања у реду. Организовали смо да се канистери допуњују на дневном нивоу, стога апелујем на грађане да не узимају велике количине овог раствора јер након 48 сати престаје његово дејство, па ће свакако бити у могућности да поново допуне своје амбалаже. Напоменуо бих да све мере које смо донели и које будемо доносили имају један циљ, а то је спречавање ширења вируса корона. Треба да чувамо једни друге јер то је једини начин да као победници изађемо из ове ситуације.“, рекао је овом приликом градоначелник Бора Александар Миликић.

Надлежни апелују на рационалну потрошњу и пажљиво руковање како би се избегла могућа оштећења, као и на грађане да буду стрпљиви док чекају свој ред да наточе ово дезинфекционо средство и да поштују превентивне мере, да држе растојање од два метра између особа.

Да напоменемо, раствор натријум хипохлорита се може користити за дезинфекцију објеката, површина, материјала, опреме, прибора, инструмената КОЈИ НИСУ У ДИРЕКТНОМ КОНТАКТУ са храном за људе или животиње. Такође се користи за дезинфекцију опреме, амбалаже и површина који су у контакту са храном или водом за пиће за људе и животиње.