У циљу заштите здравља наших суграђана, а у оквиру мера за спречавање ширења вируса корона на територији града Бора данас је отпочела дезинфекција зграда, а одлука је донета на седници Градског Штаба за ванредне ситуације.

Ову превентивну меру директно финансира град Бор, а она подразумева дезинфекцију улаза, степеништа, тастера лифтова, гелендера, поштанских сандучића. Ветеринарска станица Бор врши дезинфекцију улаза, поштанских сандучића и лифтова, док је ЈКП за стамбене услуге, у координацији са управницима стамбених заједница, организовало предузећа и предузетнике који одржавају стамбене зграде на територији града да врше дезинфекцију заједничких просторија, гелендера и степеништа, а екипе су дезинфекцију започеле са почетком полицијског часа.

Овом активношћу биће обухваћене све зграде на територији града, а завршетак дезинфекције стамбених зграда очекује се у наредних седам дана. Спроведени третмани дезинфекције биће прописно обележени у циљу обавештења, а оно што је важно јесте да третмани дезинфекције нису опасни по станаре зграда након извођења.

Напомиње се да је реч о додатним мерама заштите и да грађани никако не смеју да престану са применом већ препоручених хигијенских и санитарних мера самозаштите и превенције које треба да спрече ширење вируса корона.