Чланови Градског већа у Бору усвојили су на данашњој 49. седници тринаест предлога одлука које ће се наћи на дневном реду наредне седнице Скупштине града.

На седници је усвојен предлог Одлуке о покретању поступка отуђења дела непокретности у јавној својини, тачније дела објеката Капије града. Граду Бору припада 1880 квадратних метара овог објекат, а његова продаја предвиђена је путем јавног надметања.

Усвојен је и предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације интерне теретне обилазнице која би спојила улаз у Бор и некадашњи Југопетрол чиме би теретни саобраћај био потпуно измештен из Бора. Овај план требало би да буде завршен за осам до 12 месеци, а конкретни радови на терену могли би да почну наредне године.

Чланови већа прихватили су између осталог и предлоге одлука о изради планова развоја града Бора до 2028. године и капиталних инвестиција за период од 2020 – 2022. године, затим извештај о раду Интерресорне комисије и о степену усклађености реализованих активности и програма пословања јавних предузећа у 2019. години.

На дневном реду нашли су се и следећи предлози:

  1. Предлог Одлуке о укључивању грађана у буџетски процес кроз спровођење акције „Борски програм локалног партнерства“;
  2. Предлог Одлуке о предлогу Влади Републике Србије о преносу права јавне својине у јавну својину града Бора;
  3. Предлог Решења о именовању Комисије за спровођење поступка прибављања и отуђења објеката у јавној својини града Бора.