Штаб за ванредне ситуације Града Бора донео је одлуку да сви грађани старији од 65 година који имају ограничено кретање у тренутној ситуацији, а који имају пензије до 30.000 динара добију пакет помоћи.

Град Бор је међу првима у Србији покренуо акцију „БРИГА О СТАРИМА“ и тим поводом издвојио финансијска средства за куповину 7.500 пакета помоћи за све пензионере са најмањим приходима, односно за пензионере који имају преко 65 година са примањима испод 30.000 динара и за пензионере са минималним пензијама по свим основaма (рада, пољопривредне, самосталне и др.). Сваки пакет садржаће основне животне намирнице, односно храну и средства за хигијену.

Молба ка суграђанима јесте да имају стрпљења, јер одличном организацијом волонтера градског оперативног центра и повереника Сектора цивилне заштите пакет ће стићи на свака врата, а град очекује да ће ова акција трајати седам до десет дана у зависности од дистрибуције пакета.

Напомена је да ће се приликом примопредаје пакета потписивати образац у циљу спречавања злоупотребе или других малверзација.

Уведене су и додатне телефонске линије које су доступне 24 часа, а на којима грађани могу добити неопходне информације у вези са овом акцијом:

ИНФО ЦЕНТАР „БРИГА О СТАРИМА“ – БОР
030/ 424 – 546
060/ 27 27 055
060/ 27 27 075