Међународни хуманитарни ватерполо турнир Бор 2016, на коме учествују репрезентације Бразила, Шпаније, Јапана, Италије, Француске, Грчке, Црне Горе и Србије, одржаће се од 14. до 17. јула на отвореном базену установе Спортски центар „Бор“.

На конференцији за медије одржаној у хотелу „Језеро“, речено је да ће улазнице за турнир бити у продаји од 7. јула у Туристичкој агенцији „Астер“ у Бору. Цена улазнице је 300 динара за трибине и 500 динара за VIP трибину у регуларне дане, а за финалне утакмице цена карте је 400 динара за трибине и 600 динара за VIP део. Приход од продаје карата намењен је куповини апарата за Дечију клинику у Тиршовој у Београду.

Председник Организационог одбора турнира Благоје Спасковски, изразио је задовољство што су домаћини једног овако великог турнира општина Бор, УСЦ „Бор“ и хотел „Језеро“, који ће угостити ватерполисте осам репрезентација.

Директор Ватерполо савеза Србије Дарко Удовичић је, у своје и име ВСС-а, исказао задовољство што ће репрезентација Србије гостовати у Бору и показати се у најбољем светлу.

„Играчи и селектор Савић одушевљени су Спортским центром и свиме што се за њих ради, да се такмичење спроведе на највишем нивоу. Скоро нисам видео лепши хотел и на лепшем месту“, рекао је Удовичић.

Председник општине Бор Живорад Петровић, захвалио се Ватерполо савезу Србије, који је омогућио да се један овако грандиозни турнир одржи у Бору и нагласио да ово није само спортска манифестација, већ и промоција Бора и целог региона.