У сали Градске управе данас је уручено укупно 68 уговора за развој пољопривреде на територији града Бора. Субвенцију је искористило 60 пољопривредних произвођача у области пчеларства и њих 8 за куповину машина и опреме за пријем воћа и поврћа.

Пољопривредни произвођачи су похвалили мере којима град Бор подстиче развој пољопривреде али изнети су и предлози како и на који начин у наредној години унапредити развој пчеларства.

Иако је Бор рударски град и нема историју у развоју пољопривреде, упркос тој чињеници број пољопривредних произвођача је у порасту, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Предраг Тодоровић из села Злот истиче да без помоћи града пчеларство не би опстало. Тренутно има 450 друштава али размишља о проширењу своје делатности.

До сада сам искористио републичке субвенције, 800 динара по кошници и 160 хиљада динара које даје град Бор, истакао је Тодоровић и додао да млади пчелари треба више да се укључе а он ће им пренети своје знање како би пчеларство опстало на овим просторима.

Ове године, из локалног буџета, за развој пољопривреде на територији града Бора издвојено је 45 милона динара.