Ученици Шумарске школе из Краљева посетили су Источну Србију. На мапи туристичких дестинација, ученика ове школе, уврстио се и овај део Србије који по много чему представља нетакнути бисер природе.

Средњошколци су посетили Золошки врт у Бору, Лазареву пећину и кањон Злотске реке. Како и сами кажу отићи ће кући препуни инпресија и утисака јер су очарани нетакнутом природом овог дела Србије.

Шумарска школа из Краљева је јединствена по много чему, а бави се образовањем кадрова из области ловства и шумарства пуних 118 година. Школу похађају, како ученици из осталих делова Србије, тако и ученици из Бора, Слатине и Злота.

Част ми је и задовољство да посетим овај крај. Одавно нисам био овде и мало је рећи да сам инпресиониран. Поред самог Злота и Лазареве пећине, посетио сам Брестовачку бању и Борско језеро. Све су то нетакнути бисери природе“, истакао је Зоран Никлић, директор Шумарске школе из Краљева.

Средњошколци ће остати још неколико дана у овом делу Србије. У плану им је да посете Вратну, Манастир Буково и остатак Неготинске крајине која је такође богата природним лепотама.

Ово је само извидница, напомиње директор школе Николић, и додаје да ће засигурно Источну Србију уврстити у туристичку дестинацију ове школе.