Skoro 200 učesnika iz 15 gradova Srbije učestvuje danas na dvodnevnom regionalnom takmičenju „Sportske igre mladih“ za istočni region  koje se organizuje u Sportskom centru “Bobana Momčilović Veličković” u našem gradu.

Da je Bor grad sporta sa izvanrednom sportskom infrastrukturom, pokazuje i čast koju je našem gradu ukazao Savez za školski sport Srbije koji je, uz podršku Vlade RS, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizator ovog velikog takmičenja, istakao je član Gradskog veća Igor Janković.

„Izuzetno mi je drago što je našem gradu ukazano poverenje da organizuje jednu ovako veliku sportsku manifestaciju u kojoj učestvuje veliki broj mladih iz regiona Istočne Srbije. Grad Bor finansira programe za školski sport putem kojih borski đaci kroz školska takmičenja prezentuju škole , ali i naš grad. To je istovremeno i prilika da se kroz vannastavne školske sekcije u sport uključe i ona deca koja ne treniraju u klubovima. Ideja sportskih igara mladih jeste da se školarci i nakon završetka školskih takmičenja animiraju, druže i, naravno, bave sportom.“ rekao je on prilikom obilaska takmičenja.

Prema rečima predsednika Saveza za školski sport grada Bora Nenada Petrovića, na takmičenju učestvuju školarci iz šest okruga, uzrasta 2006. godište i mlađi, koji se danas nadmeću u tri sportske discipline, i to u muškoj odbojci, šahu i tenisu, dok će sutra biti organizovana takmičenja u rukometu i stonom tenisu.

Pobednici ovog regionalnog takmičenja plasiraće se na državno prvenstvo, a najuspešnije ekipe sa državnog na završnu manifestaciju u Splitu.

Foto: I.Mitrović

 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast