На захтев Управног одбора Ауто кампинг караванинг клуба на Борском језеру, у наредном периоду град Бор, јавна предузећа и приватни предузетници помоћи ће проширење кампа. У плану је да се камп прошири за још 50 места, а управо је то један од начина да се развије вид кампинг туризма.

Према речима градоначелника Бора Александра Миликића, на тај начин подстиче се развој туризма на Борском језеру и излази у сусрет грађанима, јер је овај простор првенствено намењен људима из Бора и околних села.

„Са овим проширењем, наш камп располагаће са укупно 300 места. Договорили смо да камп своје нове локације да првенствено Боранима, где ће наши суграђани моћи да поставе своје камп-кућице на начин који је предвиђен законом, а проширење ће знатно допринети обогаћивању и проширењу туристичке понуде Борског језера.“, изјавио је градоначелник Бора приликом обиласка радова у кампу.

Миликић је додао да је у плану да се и у овој години реализује низ пројеката и различитих активности које се тичу промоције Бора као занимљиве туристичке дестинације чиме ће се створити предуслови за додатно унапређење и развој туризма града Бора.