Почев од ове суботе, пријем грађана ће се одржавати искључиво првог дана викенда.

На данашњем пријему било је неколико кључних питања, од којих је једно свакако грејање у граду. За ниске температуре у становима криви су проблеми у подстаницама који су одмах по пријави грађана санирани, док је неколицина грађана имала проблем са грејним телима, што је такође одмах решено.

„Апелујем на све грађане да, у случају да имају овакав или сличан проблем, назову службу за пријем рекламација ЈКП „Топлане“ или контакт центар Градске управе, како бисмо правовремено реаговали и на одређени начин решили случај“, рекао је овом приликом Александар Миликић, градоначелник Бора. 

Једно од питања било је и водоснабдевање. Захваљући регионалном систему Боговина и доброј организацији Водовода, на територији града ове године није било рестрикција воде, али је у неким деловима града и у селима испорука воде била умањена. Градоначелник напомиње да се активно ради на решавању овог питања у Бучју како би се што пре стабилизовало водоснабдевање у овом селу.

Увођење реда свакако се нашло као питање на данашњем пријему грађана. Закон о јавним предузећима налаже да сви морају плаћати комуналне услуге и да се не може користити бесплатно. Град ће наставити да, кроз субвенције и буџет, одваја финансијска средства за покривање притисака, било да су они еколошки, економски или друге врсте, али ред мора постојати и мора се поштовати, нагласио је Миликић.