На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације, на дневном реду нашле су се две тачке које су подједнако важне за Град Бор.

Донета је одлука да се у наредном периоду, преко Центра за социјални рад и Градске управе града Бора, спроведе конкурс за грађане који нису прикључени на систем даљинског грејања.

Преко Центра за социјални рад биће расписан позив који ће јасно дефинисати услове што ће омогућити сваком домаћинству које није прикључено на систем централног грејања да може остварити право на једнократну финансијску помоћ. У зависности од броја пријављених, износ новчане помоћи биће од 12 до 15 хиљада динара. Право на субвенцију имаће домаћинства, како у граду тако и у селима, а која се налазе на територији града Бора„, напомиње Александар Миликић, градоначелник града Бора.

Он додаје да је неопходна документација за учешће на конкурсу доказ о власништву објекта на основу решења из Пореске управе, решење о наследству или уговор о закупу објекта за који се конкурише као и важећа лична карта подносиоца пријаве. Новчану помоћ, по основу конкурса, грађани ће моћи да искористе за куповину дрва, угља или за плаћање електричне енергије у зимском периду.

На основу пописа из 2011. године и других пореских података, број домаћинстава који ће имати право на финансијску помоћ је од 6 до 7 хиљада.

За грађане који су прикључени на систем централног грејања, Град Бор је омогућио стару цену грејања кроз субвенције за набавке енергената ЈКП „Топлана“. Цена грејања по квадрату остаће непромењена.

На наредној седници Скупштине Града Бора ребалансом буџета, за субвенције биће издвојено 100 милиона динара.