У Градској кући данас је почела обнова регистрације пољопривредних газдинстава које се сада спроводи електронским путем преко портала е-Аграра. Осим тога, пољопривредници ће наредних дана имати могућност да поднесу захтев за рефакцију за гориво, 50 динара по литру.

„Свако газдинство да би задржало активни статус мора пре тога да изврши обнову тачније промену своје биљне културе и да напише шта се тренутно налази на парцелама. Такође, од данас омогућено је и подношење захтева за остваривање основних подстицаја у биљној производњи, подстицаји по хектару износе 18 хиљада динара. Неопходно је да пољопривредни произвођачи са собом понесу мобилни телефон или личну карту уколико улазе преко квалификованог електронског сертификата. Осим тога, неопходно је да понесу једну структуру биљне производње и да поред ње напишу шта се тренутно налази на тим парцелама“, истакао је Владимир Станковић из Пољопривредне саветодавне службе Неготин.

Станковић додаје, да пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за рефакцију за гориво. Пољопривредна газдинства имају право на рефакцију од 50 динара по литру. Позивају се пољопривредни произвођачи да то ураде у што краћем року како би и остварили то право.

„Ово је већ друга година за редом од како Град Бор у сарадњи са Пољопривредном стручном службом из Неготина реализује обнову регистрације пољопривредних газдинстава. Обнова ће трајати наредних месец дана те се позивају пољопривредници да у наведеном року обнове своја газдинства“, истакао је Љубиша Репеџић, члан Градског већа.

Наредног дана обнову регистрације пољопривредног газдинства моћи ће да изврше мештани села Шарбановац и Злот у просторији Дома културе од 10 сати.