На базену Установе Спортски центар „Бор“ одржан је још један међународни пливачки митинг „Копер куп“, на коме је учешће узело укупно 17 екипа и око 180 такмичара из Србије и Бугарске. Под покровитељством града Бора, а у организацији пливачког клуба „Бор“, ово такмичење одржава се већ осми пут и налази се у календару Пливачког савеза Србије.

Дејан Богдановић је, у име организатора такмичења, уручио плакете онима који су учествовали у организацији ове манифестације, те се захвалио локалној самоуправи на подршци и помоћи.

 

„Ово је манифестација која заузима место у календару Пливачког савеза Србије и мислим да је већ постала традиција. Свим присутнима желим одличну атмосферу, сјајно дружење, а пливачима и добре резултате. Захвалио бих се локалној самоуправи на помоћи у организацији, као и другим установама и спонзорима који су узели учешће у том делу“, рекао је Богдановић.


Градоначелник Бора Александар Миликић поздравио је све присутне пливаче, гледаоце и спортске раднике и пожелео свим такмичарима што боље резултате.

„Драго ми је што је Бор данас домаћин једног пливачког такмичења. Мислим да је ово јако лепа презентација нашег града, а добра сарадња са пливачким клубом „Бор“ резултат је тога да град Бор подржава овакве манифестације, што ћемо наставити да радимо у будућем периоду.“, рекао је приликом отварања такмичења градоначелник Бора, Александар Миликић.