Први Сајам индивидуалних регистрованих пољопривредних газдинстава са територије града Бора и радионица које се баве израдом сувенира одржан је у холу Спортског центра. Сајам је трајао три дана, а учествовало је четрнаест газдинстава са разноврсним домаћим производима. Организатор манифестације је град Бор, а носилац пројекта Бизнис инкубатор центар.

„Драго ми је да можемо да се похвалимо првим изложбено-продајним Сајмом пољопривредних газдинстава који је одржан у нашем граду, а који смо организовали у договору са самим газдинствима. Мислим да је ово прави пут да нашим пољопривредним произвођачима пружимо могућност и помогнемо им да унапреде пољопривредну производњу и да промовишу своје производе и услуге. Свакако ћемо наставити да помажемо људима који живе и раде на селу, али и да улажемо у инфраструктуру и развој сеоског туризма.“, изјавио је градоначелник Бора Александар Миликић.

 

Пољопривреда ће у градском буџету за 2020. имати до сада највише средстава и највеће субвенције. За пољопривреду је одвојено 1,46% укупног буџета града, односно 45 милиона динара. Према речима првог човека Бора, пољопривредници и пољопривреда су веома важни за развој града и један од основа градске економије. За подстицај регистрованим пољопривредним газдинствима буџетом је предвиђено пет милиона, чиме је у плану да се утиче на развој сеоског туризма на територији града.

„Желимо да утичемо и на повећање броја пољопривредних произвођача и на развој домаћег тржишта, а да подстицајима, пре свега, подржимо мала породична пољопривредна газдинства.“, изјавио је за скупштинском говорницом Миликић.