На одржаној седници Градског већа, већници су дали су зелено светло на предлог закључка о спровођењу јавне расправе о Нацрту Одлуке о буџету града Бора за 2023. годину.

Основни предлог нацрта буџета износи 5,1 милијарду динара, од чега је основним предлогом 45 одсто предвиђено за капиталне инвестиције. У основни нацрт буџета ушла је изградња аква парка, почетак и наставак изградње водовода у Злоту и Метовници, асфалтирање у износу од 500 милиона динара, од чега 250 милиона за путеве и тротоаре у гладу и 250 милиона у селима.

За наредну годину очекује нас доста добрих пројеката али исто тако и обавезе које имамо из предходних година као што су дуг за електричну енергију од 400 милиона динара према ЕПС-у, затим дуг апотекарске установе од 700 милиона старог дуга и 50 милиона по основу дуговања за неисплаћене зараде. Буџет је развојни и има компоненту развоја инфраструктуре и у селу и у граду. Одвојено је за спорт 64,5 милиона динара а кроз ребаланс буџета биће додати до 80 милиона динара. Основним буџетом није предвиђено обданиште у Новом градском центру, кроз јаву расправу тражићемо новац у износу од 350 милиона динара. Идеја је да кроз овај буџет урадимо и уредимо како села тако и град али исто тако да обезбедимо сигурност у функционисању јавних предузећа као што смо то ове године радили са куповином машина за јавна предузећа. Да одржимо социјални мир и социјалну стабилност тако што ћемо наредне године одвајати субвенције за грађане као што смо сада издвајали новац за субвенције за грађане који нису у систему централног грејања“, истакао је Александар Миликић, градоначелник града Бора.

Јавна расправа почиње сутра 20. октобра и трајаће до 3. новембра. Грађани ће кроз јавну расправу имати могућност да дају своје педлоге шта је то што треба уврстити у буџет за наредну годину.