Након решења о експропријацији земљишта за изградњу нове болнице које је донела Влада Републике Србије, град Бор спроводи процес експропријације и очекује се да ће до 10. Септембра све парцеле бити у власништву Града.

Градоначелник Бора, Александар Миликић са сарадницима, директорицама Дома здравља и Опште болнице, представницима урбанизма и начелницом Градске управе обишао локацију на којој ће бити изграђена нова болница, али и нова црква и дечије обданиште.

 

„Од укупно  десет, решено је 7 парцела и најкасније до 10. септембра земљиште ће бити у власништву града Бора. Након тога идемо  у министарство здравља да разговарамо са докторима о потребама града Бора, о капацитетима болнице и свему ономе што је неопходно да би се добила сагласност министарства да се гради болница, а онда ћемо буџетом за 2024. Годину предвидети средства за пројектовање нове болнице. По уредби  Владе РС, а на захтев министарства за јавна улагања, јединица локалне самоуправе по сагласности министарства здравља је  у обавези да изради пројекат по инпутима које добије од министарства. Ми  ћемо платити израду пројекта за нову болницу а по завршетку пројекта очекујемо да се крене са финансирањем од стране Владе РС. Пројекат изградње болнице финансираће ће држава Србија“, нагласио је градоначелник Бора, Александар Миликић.

Поред болнице, на истој локацији биће изграђен и нови верски објекат, као и дечије обданиште. Комплетан простор између НГЦ, Дома здравља, капије Бора и новог тржног центра ће у наредном периоду бити ново место где ће грађани Бора проводити време.