Градоначелник Бора је данас у Градској кући примио троструког освајача златне медаље на европским првенствима, Бобану Величковић Момчиловић, која се са првенства у Пољској вратила са златом у појединачној и екипној категорији. Градоначелник је честитао Бобани на постигнутим резултатима и том приликом уручио пригодан поклон.

„Јако сам задовољна златом, боље није могло. Ту је и злато из екипног такмичења, а све то је учинило да ово првенство остане у јако лепом сећању. Драго ми је да су ове медаље дошле у периоду када се увелико ради на отварању нове стрељане у Бору и надам се да ће она у будућем периоду допринети мојим још бољим резултатима и медаљама које доносим држави и овом граду.“, рекла је Бобана након пријема код градоначелника.Град Бор, заједно са Републиком Србијом, убрзо расписује јавну набавку за изградњу нове стрељане на локацији старог стрелишта које ће бити једно од најлепших и најсавременијих у овом делу Европе.

„Морам да кажем да сам као грађанин био пресрећан када сам добио информацију о њеном успеху на европском првенству и Бобана је једна од људи који показују како се воли свој град и своја земља. Мислим да ће Бобана своје потенцијале и знање када је у питању стрељаштво имати прилику да пренесе нашим најмлађим суграђанима у неком наредном периоду. Нова стрељана ће уједно бити и прилика да град Бор, али и Србија, развију овај спорт захваљујући оваквим шампионима као што је наша Бобана.“, изјавио је Миликић.

Град Бор ће имати учешће у оном делу који се односи на измену и допуну пројекта који је дошао од стране Бобане Величковић, а то је затворени део стрелишта и град је прихватио обавезу да тај део финансира из сопственог буџета у наредне две године, док је вредност пројекта око 190 милиона динара без пдв-а.

Према речима градоначелника, ново стрелиште ће након завршетка бити узор у овом делу Европе, поред тога што ће бити основ за развој спорта, биће сигурно и основ за развој спортског туризма јер таква стрељана изискује смештајне капацитете, дешаваће се велика такмичења што иде у прилог томе да ће Бор бити место о коме ће се у наредним деценијама говорити на светском нивоу.