На одржаној 47. седница Градског већа, већници су дали зелено светло на све тачке које су се нашле на дневном реду.

У претходном периоду многе ствари су се променили. Градска предузећа која су пословала негативно, сада послују позитивно. Међутим, никада је потребно направити кадровске промене како би се та предузећа „освежила“. Они који су до сада обављали директорску функцију, сами су се повукли из тих предузећа схвативши да је то велики терет и одговорност.

Спроведен је конкурс у ЈКП „Топлана“ за избор директора на који се нико није јавио. Тим поводом данас смо донели одлуку да се на место в.д. директора овог предузећа постави Игор Јанковић који је, у последње четири године, обављао функцију Градског већника. Ово је прилика да Јанковић води ово предузеће и да заједно градимо нову топлану на гас и да се повећа капацитет мазутног котла. Сигуран сам да ће Јанковић ову функцију врло добро обављати и да ћемо ући у једну нову еру када су у питању енергенти“, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Град Бор је у претходне две године велики новац одвојио за опремање ЈКП „3 октобар“ у виду опреме и данас ово предузеће има најсавременију опрему у Србији. Досадашњи директор Радмило Гушевац се захвалио на подршци коју му је пружао Град Бор. На место директора ЈКП „3. октобар“, према већини гласова постављен је члан Градског већа Ненад Крачуновић дипломирани инжењер шумарства. Он ће имати обавезу и задатак да град држи чистим и уредним, да побољша квалитет извожења смећа, прања и одржавања улица али и боље уређење сеоских атарских путева.

Када је реч о Спортском центру „Бобана Момчиловић Величковић , досадашњи в.д. директор Бојана Длбокић Дубочанин је из личних разлога поднела оставку на место директора. Кандидат, који ће обављати функцију директора ове установе, предложен је Завиша Милосављевић познати међународни тренер и дипломирани професор физичког васпитања са врло завидним менаџерским способностима. Његов први и основни задатак је да услове и квалитет услуга у Спортском центру подигне на један виши ниво, да реши проблем затворених базена и крова, да уреди хигијену и све оно што није урађено претходних година, речено је на седници Градског већа.

Поштујемо свачији лични став. Много је урађено у претходном периоду у Спортском центру али има још пуно тога да се уради. Пре свега креће се са изградњом Аква парка. Добили смо извођача за изградњу прве фазе. Неопходно је што пре покренути Савачу и да је ставимо у функцију омладине и спорта на територији града Бора. У плану је изградња нових спортских терена код средњих школа у насељу Металург„, додаје Миликић

Завршну реч на усвојене Одлуке донеће одборници на седници Скупштине града.