Новогодишњи пакетићи стигли су у Дневни боравак за децу са сметњама у развоју „Мозаик“. Данас је градоначелник Бора, Александар Миликић, обишао децу и кориснике Дневног боравка и овом приликом им уручио празничне пакетиће. Обезбеђено је тридесетак пакетића, а према речима градоначелника, град ће из године у годину наставити да развија сервисе и помаже суграђанима који имају потребу за њиховим коришћењем.

„Желели смо да их овом приликом обрадујемо, али и да укажемо да су сва деца једнака. Све мере које доносимо, било у овој области, школству, здравству и другим областима, углавном доносимо у договору са грађанима и управо мере које су донете у области социјалне заштите у 2019. години настављамо да финансирамо у 2020. јер су то тражили наши суграђани. Бор као социјално одговоран град ће омогућити развој и коришћење свих ових мера зарад подизања квалитета живота суграђана који имају потребу за коришћењем истих.“, изјавио је градоначелник Бора након поделе пакетића.

У 2020. години издвојено је једанаест милиона динара за функционисање дневног боравка, а поред тога обезбеђена су финансијска средства за личне пратиоце и персоналне асистенте , а град ће наставити да се труди да малишани расту у неопходним условима за њихов развој.