У оквиру опремања Омладинских клубова, које је покренуо град Бор и Канцеларија за младе, наставља се са уређењем и формирањем клубова у борским селима како би млади своје слободно време искористити на што квалитетнији начин.

Село Лука је већ седмо село по реду које је добило сву неопходну опрему за покретање клуба. Омладина села Луке добиће сву неопходну правну и техничку подршку да формализује клуб у виду прописаних мера код Агенције за привредне регистре. Омладински клубови могу већ да функционишу и мимо тога као клуб у оквиру своје сеоске месне заједнице. Техничка опрема се састоји од стола за стони тенис, стони фудбал, рекети и лоптице који спадају у пратећи део, затим рачунарска опрема у виду лаптоп рачунара и мултифунционални уређај – скенер, штампач и фотокопир. Идеја је да се анимирају млади са села да кроз помоћ и подршку оснивања Омладинског клуба и опремања истих стекну боље услове да своје слободно време проведу што квалитетније“, каже члан Градског већа Срећко Здравковић.

Младима ће кроз формирање Омладинских клубова бити омогућено да аплицирају на конкурсе које расписује град Бор и ресорно Министарство.

Здравковић објашњава да ће Омладински клубови моћи да аплицирају, пре свега на Градски позив, који је отворен једном годишње а тиче се Удружења грађана за децу и омладину, затим на конкурсе у области културе. У оквиру Министарства омладине и спорта, где постоји више конкурса, млади свакако могу аплицирати. Такође, постоји могућност да се привуку средства од стране иностраних донатора и фондација.