У Канадској амбасади у Београду данас је одржан семинар „Трилатерални дијалог о друштвено одговорном пословању у рударству“, коју је Амбасада Канаде организовала у сарадњи са ЦАНСЕЕ (CANSEE) Канадско-српским пословним удружењем.

Александар Миликић, градоначелник Бора је, на позив Њ.Е. Кети Чабе, амбасадорке Канаде у Србији, учествовао на семинару и са представницима компанија светског ранга, које су досад оствариле значајна улагања у сектор рударства у Србији, разговарао и упознао се са стандардима канадског друштвено одговорног пословања у рударству, по којем је Канада позната као један од лидера у читавом свету.

„Сматрам да је рударење и отварање рудника процес који захтева много активности на локалном нивоу, али исто тако даје знатан допринос економској стабилности и развоју самог града. Ова година ће бити значајна за будућност рударења у Србији, што ће обезбедити нове приходе и нова радна места.“, рекао је током дискусије градоначелник Бора.

О стандардима канадског друштвено одговорног пословања у рударству говорио је заменика директора организације ИГФ Мининг (Међувладин Форум за рударство, минерале, метале и одрживи развој) г. Метју Блис, где се у контексту глобализоване трговине и инвестиција, заштита локалних заједница, здравља и животне средине се намеће као питање од огромне важности.