Волонтери оперативног центра града Бора, у сарадњи са медицинским екипама, упркос лошим временским условима, успешно обавили своју дужност.

Да су они који помажу старијима у овом тренутку људи великог срца, показано је јуче на делу. Наиме, волонтери борског оперативног центра су, у сарадњи са екипом приватне медицинске клинике са територије града и медицинским особљем Дома за стара лица, упркос лошим временским условима, старијег непокретног суграђанина након отпуста из болнице успешно вратили у дом.

Градски оперативни центар града Бора бележи све већи број позива најстаријих суграђана. Екипе градског оперативно-волонтерског центра Бор даноноћно су спремне са старијим грађанима притекну у помоћ.

“Наша је обавеза да на сваки могући начин помогнемо нашим старијим суграђанима у овом тренутку. Дневно имамо више од стотину излазака на терен и трудимо се да све захтеве реализујемо истог дана. Град је спреман да у сваком тренутку пружи помоћ онима којима је то сада најпотребније.”, рекао је овим поводом градоначелник Бора, Александар Миликић.

Иначе, град Бор је, из свог буџета, обезбедио средства за куповину 7.500 пакета помоћи који су намењени свим пензионерима који имају преко 65 година и примања мања од 30.000, као и онима који имају најниже пензије без обзира на године старости.

Важни телефони ИНФО ЦЕНТРА Бор:
030/424-192
060/2727059