Званична грејна сезона према препоруци Владе републике Србије и Удружења „Топлане Србије“, почела је данас.


Због ниских јутарњих и вечерњих температура ЈKП Топлана почело је са грејањем пре више од десет дана и током овог периода санирана је већина кварова на вреловодима и магистралним водовима.
Градоначелник Бора са сарадницима је данас поводом почетка званичне грејне сезоне посетио ово комунално предузеће.


„Сви већи проблеми су отклоњени у претходном периоду. Било је преко 170 пробоја на вреловодима, магистралним водовима јер је, нажалост, систем стар 40 година као и котлови. Циљ нам је да ове године грађани Бора осете боље грејање, много бољу услугу коју ће нам пружити Јавно комунално предузеће „Топлана” које ће наредних дана водити рачуна о спољној температури, тако да ће током хладних дана подизати температуру грејања. Тренутно људи из Топлане загасују котлове због високих спољних температура, али и због самог енергента који је врло квалитетан и држи температуру”, истакао је градоначелник Миликић.


Он је додао да управници зграда морају да поведу рачуна о системима грејања у зградама, јер тако нешто није у надлежности Топлане и да могуће кварове на секундарној мрежи пријаве радницима у Топлификацији.
На залихама овог предузећа има 30 хиљада тона високо калоричног угља, свакодневно стижу и уговорене количине овог енергента и све је спремно да се крене са грејном сезоном.