Борски Золошки врт од пре десетак дана добио је принову, овог пута младунче јелена лопатара. Мајка и беба су добро, углавном бораве у спољашњем делу кавеза на општу радост свих који се у том моменту затекну у врту. Као и до сада, имена новим становницима зоо врта даће најмлађи посетиоци који ће своје предлоге остављати на капији приликом посете.

Золошки врт отворен је тачно пре једанаест година са свега 50 – ак врста животиња и неких 70 – ак јединки. Ево сада, након 11 година, золошки врт броји 70 врста животиња и преко 130 јединки. Управа Золошког врта трудиће се да, као и сваке године, набави неку нову животињску врсту али сада акценат смо ставили на употпуњавање садржаја за малишане јер су ипак они наши најчешћи посетиоци. Оно што се тренутно у врту ради јесте адаптација објеката, конкретно код крава Буша зато што ћемо и ту за пар месеци имати принову. Чим се животиње у врту размножавају то значи да им је код нас лепо и пријатно“, истакла је Слађана Савић, ПР Золошког врта у Бору.

У наредном периоду радиће се на адаптацији и проширењу појединих кавеза како би животиње имале већи простор а посетиоцима биле доступније. Посећеност врту је велика а доказ за то су екскурзије из свих градова Србије. Золошки врт у Бору дневно посети више од 300 посетилаца, истиче Дарко Драгијевић, директор Золошког врта у Бору.

У потпуно безбедном и удобном окружењу уз мноштво зеленила константну бригу о животињама води специјализовано особље уз посету ветеринара два до три пута недељно“, додаје Драгијевић.

Градска управа и руководство Золошког врта су се трудили да од самог отварања врта не мењају цену улазнице тако да она и сада износи 100 динара док деца до 12 година не плаћају улаз.

Борски Золошки врт плени својом атрактивношћу и ексклузивношћу. Као један од четири зоо врта у Србији, потрудили смо се да испратимо све садржаје и повољности. Поред остале туристичке понуде, зоо врт је фактор привлачења за туризам у нашем граду и заиста се трудимо да тако и остане. Даћемо све од себе да подржимо ове вредне и марљиве људе који се овде старају о овим животињама, који шире капацитете и сарађују са нашим најмлађим посетиоцима а они су душа нашег града“, истакао је Бобан Стојановић, помоћник градоначелника.

Золошки врт у Бору дневно обиђе више од 300 посетилаца.