Манифестација „Златна свадба“ посвећена венчанима 1969. године одржана је данас у Бору. За педесет парова који су данас обележили педесет година заједничког живота уприличен је пријем у Градској кући.

Фото: Бор030

„Град Бор је један од најбогатијих градова јер има овако дивне људе који су прославили пола века заједничког живота и пре 50 година рекли своје судбоносно ДА. То је оно што нама младима даје прилику и обавезу да се замислимо како наши најстарији суграђани, људи који су градили наш град и омогућили да будемо ту где јесмо, имају рецепт за дуговечан брак, да је поред љубави, потребна и међусобна толеранција, поштовање, разумевање и узајамна брига. Част ми је што сам данас био у прилици да са њима говорим о томе какву будућност овог града они виде, али и да чујем неке занимљиве приче из њихових живота. Очување брака и породице битан је моменат у друштву и поносан сам што смо манифестацију „Златна свадба“ организовали осамнаести пут, јер је то јединствено дешавање у Србији, а ове године је било симболичних 50 парова за 50 година брака. Наши најстарији суграђани радом и животом заслужили су поштовање и да водимо рачуна о њима, а ја сам им захвалан на разумевању, ентузијазму и подршци у ономе што радимо“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Парови су се прво окупили у Клубу за стара лица, затим су посетили Музеј рударства и металургије, а након пријема код градоначелника, програм је настављен у сали Музичке школе, након чега је уследио и свечани ручак.