Услед пада температуре и нових снежних падавина, ЈКП „3. октобар“ вратило се у зимски режим одржавања путева, како у граду тако и у селима на територији града Бора. За сада, у Бору није као у остатку Србије где су веће снежне падавине.

Због најављених ниских температура и наредних дана, ЈКП „3 октобар“ је у двотрећинском режиму зимске службе, није комплетна механизација стављена у погон али ће радници овог јавно комуналног предузећа свакодневно излазити на терен.

У класичном режиму зимске службе одржавања путева ангажовано је 24 возила, док ће у овом двотрећинском режиму на терену бити 15-ак возила, истиче директор ЈКП „3. октобар“ Радмило Гушевац и додаје да су екипе на терену, током ноћи планирано је посипање сољу и агрегатом ка свим путним правцима. Уколико буде неких већих снежних наноса у селима, ангажоваће се и комбиноване радне машине које ће чистити све атарске сеоске путеве.

На рад зимске службе до сада је утрошено око 200 тона соли и око 150 тона агрегата, преостале количине остаће за наредну годину.