У обданишту „Бошко Буха“ у Бору завршенa je реконструкција крова и терасе. Урађена је хидроизолација комплетног крова, замена дотрајалих и постављање нових бехатон плоча на тераси објекта, постављање заштитних лимених окапница и нових олука, чиме је овај простор потпуно реконструисан и заштићен. Намера је да се балкон поново користи за дечије активности.

Из градског буџета, за ове намене, издвојено је око пет милиона динара и то је само део онога што је планирано за ову годину, истиче градоначелник Бора Александар Миликић.

„Предходне четири године посветили смо уређењу дечијих обданишта. У Новом градском центру урађено је ново обданиште. Ради подизања енергетске ефикасности, у сваком дечијем вртићу замењена је столарија. Урађени су кровови, ограде, реализване су многе капиталне инвестиције.  Наставићемо и наредних година, на исти начин, да водимо рачуна о нашим најмлађим суграђанима јер малишани заслужују да имају најбоље услове за време боравка у вртићима“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Миликић додаје, да ће се крајем године почети са припремама на изградњи Европског вртића који ће омогућити да сва деца на територији града Бора имају исте услове. Изградњом вртића обезбедиће се довољно места за сву децу која су сада на листи чекања.

„За ову годину планом је предвиђено уређење обданишта у Злоту у коме ће моћи да буде смештено више од 120. малишана. Средства су обезбеђена а пројекат је у завршној фази. Када сва техничка документација буде спремна кренуће се са изградњом објекта“, напомиње Миликић.

У последње четири године уложено је више од 100. милиона динара за уређење и побољшање услова у обдаништима. Од замене столарије, уређење кровова до набавке новог намештаја и опреме. Уређењем обданишта „Мали Принц“ у Новом градском центру повећан је број места и смањене су листе чекања.