Затворени базени, Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“, почињу са радом у суботу 12. новембра. Базени ће купачима бити доступни радним данима од 15 до 19 часова и викендом од 11 до 19 сати.

Преподневни часови резервисани су за пливачке и ватерполо клубове као и ученике основне школе којима се на затвореним базенима одржава час физичког васпитања.

Цена улазнице је 150 динара док ће цена месечне карте износити 2 300 динара. Према скупштинској одлуци, пропуснице које су за летос важиле за отворене базене такође ће важити и за затворене базене. Бесплатан улаз на базен имаће деца до седам година, одлични ђаци са просеком 5.0, најуспешнији спортисти – освајачи медаља на државном првенству, репрезентативци државе и освајачи медаље на републичком школском такмичењу. Такође, право на бесплатан улаз могу остварити и особе са инвалидитетом„, напомиње Бојана Длбокић Дубочанин, директорка Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“.

Из ове установе напомињу да су тренутне температуре воде 20,6 °Ц у великом базену и 26 °Ц у малом. До почетка отварања сезоне на затвореним базенима, вода у великом базену достићиће температуру од 22 °Ц што је и неопходно да би базени били званично отворени и доступни купачима. По отварању зимске сезоне, купачима ће на самом улазу на базен бити доступна табла са обавештењем колика је тренутна температура воде у базенима. Свим заинтересованим купачима биће доступно коришћење сауне, радним данима од 16 до 19 часова као и викендом од 12 до 19 сати. Цена карте износиће 150 динара. Купачи такође могу користити и тушионе, свлачионице и ормариће за одлагање гардеробе.

Као и до сада, квалитет воде редовно ће контролисати Завод за јавно здравље „Тимок“, док ће о безбедности купача бринути спациоци.