Након што је у граду и на друштвеним мрежама одјекнула вест да се на затвореним базенима Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“ урушава део таванице, на терен су изашли грађевински инжењери и том приликом установљено је да су безбедни за коришћење.

На састанку са спортским клубовима дошли смо до заједничког решења да се постави заштитна мрежа да би се пливачи осећали безбедније и како би се вратили својим активностима. Да су базени безбедни за коришћење доказ је и скоро одржан Међународни Копер куп који је окупио преко 200 пливача“, истакао је Марко Николић, члан Градског већа.

Николић додаје, да ове године креће прва фаза изградње аква парка. У плану је, да у склупу тих радова, буду обухваћени и затворени базени. Идеја је да се загревање воде на затвореним базенима постигне уз помоћ топлотних пумпи што ће пливачким и ватерполо клубовима омогућити тренирање током целе године а не само у зимским месецима.

Због припрема за Међународни ватерполо турнир, од данас па све до недеље 12. марта затворени базени неће радити.

Од недеље наставља се са уобичајеним радом затворених базена. Радним данима они ће бити доступни купачима у периоду од 15 до 19 сати и викендом од 11 до 19 сати. Температура воде у великом и малом базену је 27,4 степена. Ради безбедности купача обезбеђен је и довољан број спасиоца. Контрола исправности воде врши се једном недељно а потврда од стране Завода за јавно здравље „Тимок“ показује да је исправна за купање. Цена карте је 150 динара“, истиче Бојана Длбокић Дубочанин, директорка Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“.

Она додаје да је у оквиру затворених базена купачима на располагању и коришћење сауне. Радно време сауне је у складу са радним временом затворених базена. Цена је остала непромењена, карта за коришћење сауне је 150 динара.