Под слоганом „Пружам руку, не подмећем ногу“, у хали Спортског центра одржане су Спортске игре младих. Највећа манифестација аматерског спорта окупила је око 50 екипа а преко 400 учесника такмичило се у четири дисциплине.

Слоган овогодишње сезоне Спортских игара младих има за циљ да се укаже на све облике вршњачког насиља. Деца су имала прилику да пишу поруке, а на крају сезоне најлепше поруке, биће награђене. Троје најбољих, добиће стипендијско осигурање од хиљаду евра.

Уношењем бакље, симболично је означен почетак такмичења, а та част припала је рукометашици Сари Радовић, кадетској репрезентативки у овом спорту. Иако је Град Бор пријатељ игара, на овом простору одиграно је доста квалификационих и регионалних турнира али ово је први пут да је запаљен пламен радости и пријатељства.

Спортске игре младих, осим промовисања спортских активности међу младима, јача пријатељства, деца се уче толеранцији и међусобним поштовањем. На овај начин јача се тимски дух и фер плеј такмичење кроз дружење.

Сведоци смо да једна оваква манифестација и дечија радост  може да буде повод за окупљање свих нас. Морамо децу окренути правим вредностима а бављење спортом је један од начина за то. Данашњи догађај показује да Бор има младост, да Бор има будућност. Ја сам оптимиста и сви ови људи овде који се баве спортом имају зарад чега да буду поносни“, истакао је заменик градоначелника Миливоје Јаношевић.

Сари Радовић, кадетска репрезентативка у рукомету имала је част да отвори овогодишње Спортске игре младих у Бору.

Почаствована сам што сам баш ја изабрана да званишно отворим манифестацију и што су ме препознали као спортисткињу. Надам се да ћемо заједно низати добре резултате“, додала је Радовић.

Ова десета јубиларна сезона, почела је још на Светог Саву 27. јануара. Караван је путовао кроз Србију, одржане су еколошке радионице, такмичење у фудбалу као најпопуларнијем спорту. На том путу, кроз Источну Србију караван је изабрао Бор као своју наредну дестинацију и место где ће промовисати спортске активности.

Град Бор и деца Бора су пријатељи игара, било је овде доста квалификационих и регионалних турнира али ово је први пут да је запаљен пламен радости и пријатељства. Победници данашњег такмичења пласираће се на регионално финале које ће бити одржано 16. јуна у Београду, док ће државно финале бити одржано 10. јула у Бањи Ждрело“, истакла је Далиборка Делибашић, пр Спортских игара младих.

Спортске игре младих, се ове године организују, у 25 градова Србије. Иницијатор манифестације је Олимпијски комитет Србије у сарадњи са државним Спортским савезом. Намера организатора је да такмичење прерасте у мини Олимпијске игре.