На најстаријем објекту предшколске установе „Бамби“ ових дана завршена је замена столарије.

Градоначелник Бора Александар Миликић са чланом Градског већа задуженог за образовање и директором ПУ „Бамби“ обишао је „Црвенкапу“ и том приликом нагласио да се самом реконструкцијом и заменом старе столарије новом, рационалније користити енергија и повећана је енергетска ефикасност објекта. Такође, најавио да ће се и у овој години улагати у квалитет образовања на територији града Бора.

„Данас смо се уверили да осим повећане функционалности, естетике и комфора, заменом столарије на предшколској установи „Црвенкапа“ допринели смо и повећању енергетске ефикасности. Захваљујући Влади Републике Србије и Министарству за демографију и популациону политику у претходној години добили смо средства да заменимо столарију на овом објекту. Оно што нас очекује у овој години јесте решавање питања крова, а за наредни период у плану је и реконструкција фасаде. Желимо да наша деца добију што боље услове за боравак, одрастање, учење и дружење и сигуран сам да је град Бор један од ретких градова у Србији када су у питању инвестиције у област образовања.“, изјавио је градоначелник Миликић.

Радове на реконструкцији столарије на овом борском вртићу финансира кабинет Славице Ђукић-Дејановић, министра без портфеља задужене за демографију и популациону политику, а вредност пројекта је скоро 4,2 милиона динара.