На заједничку иницијативу Града Бора и компаније Србија Зиђин Копер уређено је игралиште поред дечјег обданишта „Црвенкапа“. Поводом завршетка изградње овог парка приређена је манифестација којој су присуствовали челници града и представници компаније.

Овом приликом је градоначелник Бора, Александар Миликић истакао је да су изградњу дечијег игралишта код вртића „Црвенкапа“ заједно иницирали град Бор и компанија Србија Зиђин Копер.

„Сигуран сам да ћемо и наредних година заједно улагати у подизање квалитета живота наших суграђана. Ово најсавременије и по европским стандардима уређено игралиште само је једно у низу паркова и игралишта за децу које је град уредио за своје најмлађе суграђане, а овог пута уз помоћ компаније Зијин која инвестира како на локалном, тако и на републичком нивоу“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић овом приликом.

Како је навео градоначелник Миликић, Град Бор ће наставити да улаже у паркове за децу и игралишта чиме ће се омогућити најмлађима суграђанима просторе на коме могу да квалитетно проводе своје време.

Изражавајући захвалност граду Бору за организацију, као и онима који су изградили овај дечји парк, заменик генералног директора Србија Зиђин Копер Симон Линг истакао је да деца заслужују посебну пажњу, јер су нада локалне заједнице и будућност земље.

„Због тога, пре свега, треба да им обезбедимо безбрижно детињство. Малишанима вртића „Црвенкапа“, али и осталој деци, желим у име компаније безбрижне и радосне дане на овом лепом игралишту“, казао је Линг.

Вредност донације је четири милиона динара, а оно што предстоји у наредним данима јесте и уређење простора око самог игралишта, које је условљено временским условима.