Град Бор је ове године, по први пут, организовао наградну екскурзију за најбоље ученике осмог разреда свих основних школа на територији града. У сарадњи са пријатељима града, вилом „Вертиго“ и превозником „Бортравел“ и школама које су узеле учешће у организацији, 45 ученика борских основних школа данас је кренуло на тродневну екскурзију у главном граду Србије.

„Обиласком престонице Србије, град Бор желео је да награди најбоље ученике за њихов труд и резултате које су постигли у досадашњем школовању, али и да их подстакнемо да буду још бољи и успешнији. Желели смо да омогућимо и деци која досад нису имала прилике да виде Београд, да се упознају са његовим знаменитостима. Сигуран сам да је ово лепа пракса коју ћемо наставити и наредних година.“, рекао је овом приликом градоначелник Бора Александар Миликић.

Овом екскурзијом награђено је по троје најбољих ученика осмог разреда свих основних школа са подручја града, као и по двоје најбољих ученика од петог до седмог разреда из материјално угрожених породица.

Тродневна екскурзија обухвата обилазак знаменитости главног града попут Авалског торња, музеја Николе Тесле, Калемегдана, Београда на води и других познатих места.