И ове године Град Бор је наставио традицију подршке, указивања пажње и поштовања најбољим ученицима основних и средњих школа са територије града. Тим поводом, а у знак захвалности за труд и постигнуте резултате током школовања, град је за ђаке генерације обезбедио лаптоп рачунаре који су им и уручени на пријему у Градској кући.

Тринаесторо најбољих ђака свих основних и средњих школа на територији града Бора, осам основаца и четири средњошколца, укључујући први пут и школу за основно и средње образовање „Видовдан“, примило је поклон од града за најбоље резултате, док је Александар Миликић, први човек града, истакао да је задовољство угостити младе људе жељне успеха, а да Град Бор на овај начин жели да укаже на значај образовања и да брине о њима.

„Овим гестом желели смо да младим људима, који су кроз своје досадашње школовање остварили изванредан успех, покажемо да Град заиста брине о њима и да је то само подстрек да у даљем образовању остваре још боље резултате. Надамо се да ће и будућим генерацијама ови млади успешни људи бити подстрек и мотивација за остваривање што бољих резултата током школовања.“, рекао је овом приликом градоначелник Mиликић.

Локална самоуправа новчаним наградама, у висини од 4.000 до 6.000 динара зависно од остварених резултата, даривала је још 35 ученика основних и средњих школа који су освајали запажене резултате на републичким такмичењима, као и 64 ученика, носиоца дипломе “Вук Караџић”, а награде су добили и наставници који су их припремали за такмичења.