Возни парк ЈКП “Водовод“ Бор проширен је новом радном машином, цистерном марке „Хидромек“. За куповину ове машине из буџета Града Бора издвојен је 21 милион динара.

„Град Бор је у овој години, из локалног буџета, издвојио преко 220 милиона динара за набавку возила која су неопходна јавним предузећима. Данас је у ЈКП „Водовод“ стигла још једна машина која је неопходна овом предузећу за обављање своје делатности. Наредне године, из градског беџета, биће опредељена новчана средства за набавку нове механизације како би њихов рад подигли на виши ниво а све у корист наших суграђана“, истакао је Миливоје Јаношевић, заменик градоначелника.

Захваљујући локалној самоуправи возни парк овог јавног предузећа проширен је новом фекалном цистерном. Зановљавањем опреме омогућено је да ово предузеће позитивно послује и надам се да ћемо наставити тим трендом, истакао је Горан Павић, директор ЈКП „Водовод“ Бор.

Према његовим речима, ово предузеће имало је најниже зараде у односу на друга јавна предузећа. Свакодневним радом и залагањем зараде запослених увећане су за 20 одсто, док је за раднике у управи тај проценат нешто нижи.

Из сопствених средстава ЈКП „Водовод“ обезбедило је два нова камиона носивости до 3,5 тоне и један камион кипер.

Град Бор је за набавку нове механизације за ЈКП „Водовод“ и „3. октобар“, ове године из локалног буџета издвојио преко 220 милиона динара. До краја године у ЈКП „3. октобар“ стићиће још једна нова машина, ауто смећар.