Након комбиноване и мултифункционалне радне машине, возни парк борског Јавног-комуналног предузећа „3. октобар“ проширен је новим камионом за одвожење и третирање отпада, вредности 150 хиљада евра са ПДВ-ом. Овај камион је један од пет машина које ће бити испоручене ЈКП „3.октобар“.

Градоначелник Бора Александар Миликић најавио је нова улагања у механизацију борских јавно-комуналних предузећа а посебно је истакао модерно возило за чишћење улица и тротоара у граду и селима.

Наш задатак јесте да модернизујемо возни парк комуналних предузећа. Ових дана покренућемо једну нову јавну набавку за куповину још четири машине, односно три машине за ЈКП „Водовод“ и једну за ЈКП „3. октобар“. То је оно што недостаје овом предузећу како би град одржавали чистијим„, истакао је Миликић.

Нови ауто-смећар ће у значајној мери повећати неопходне капацитете за одвожење отпада, истакао је Радмило Гушевац в.д. директора ЈКП „3. октобар“ у Бору.

Драго ми је што је градоначелник Миликић препознао потребу да је ЈКП „3. октобар“  неопходна нова механизација. Са новим камионом максимално ћемо подићи пружање услуге овог предузећа на један виши ниво. У наредном периоду стићи ће нов камион аутоподизач, као и два камиона кипера за превоз ризле и једна ауточистилица. ЈКП „3. октобар“ поново се враћа „на ноге“, казао је Гушевац.

Из градског буџета издвојено је око 100. милиона динара за набавку нове механизације за потребе ЈКП „3.октобар“ у Бору.

Путем јавне набавке набављене су нове клупе, канте за смеће и око 170. контејнера који ће наредних дана бити постављени у самом граду али и селима. За ове намене из буџета града Бора за издвојено је око 15. милиона динара„, истакао је помоћник градоначелника Никола Марић.