Возни парк ЈКП „3 октобар“ од данас је богатији за још једно ново возило, камион кипер. Вредност камиона је 140 хиљада евра, а средства за куповину обезбеђена су из локалног буџета.

На захтев ЈКП „3 октобар“, град Бор је у претходној години издвојио 120. милиона динара из градског буџета за осавремењавање механизације. До сада су стигле четири нове машине, а у наредна два месеца стићи ће још три, чиме ће бити затворен први циклус инвестиције за ово јавно предузеће.

Наш задатак је да се подигне квалитет механизације ЈКП „3. октобар” како би могли боље да раде на одржавању града Бора, пре свега на извожењу смећа, одржавању сеоских, атарских путева током зиме. Нажалост, у једном тренутку старост возног парка је била преко 27. година, то је био један велики камен спотицања у развоју овог предузећа. Наредне године ћемо наставити са иновирањем механизације, а већ у наредном периоду ће са ЈКП „Водовод” и ЈКП „3. октобар” стићи по две машине”, објашњава Александар Миликић, градоначелник града Бора.

До сада су у ЈКП „3. октобар” стигле две хидромек машине, један смећар, а данас и камион кипер који је произведен ове године. Ту је и раоник који има сопствени погон и независан је у раду од свих камиона. Прошле године смо такође набавили два нова камиона кипера. У наредном периоду стићи ће још један кипер, аутоподизач за извоз великих контејнера и ауточистилица која нам је у овом тренутку преко потребна. До краја године, стићи ће још два нова возила, те ће се оваквом тенденцијом набавке нових возила, у врло кратком периоду, ЈКП „3. октобар” вратити у апсолутно нормално функционисање и покриваће целу територију Бора, како села, тако и града, у свим делатностима које обавља”, истиче Радмило Гушевац, в.д. директора ЈКП „3 октобар“.

Град ће наставити да улаже у осавремењавање механизације јавних предузећа како би се подигао ниво квалитета услуге, како у граду, тако и у селима.