ЈКП „Водовод“ је у 2019. години потпуно реорганизовао своје пословање и преузео одговорност у додатним областима. Као неопходно показало се специјално возило за одгушење канализације, за које су средства издвојена из буџета града. Возило је значајно за решавање проблема, пре свега кишне, али и изливања канализације у граду. 

„Ми настављамо да подижемо капацитете и стандарде када је у питању водоснабдевања, а у 2020. години нас очекује почетак радова на трећој висинској зони, захваљујући Канцеларији за јавна улагања Владе Републике Србије, а тиме ћемо сконцентрисати сву воду на једном месту и добити стабилније снабдевање водом на територији града. У склопу ово пројекта, у првој фази, радиће се реконструкција магистралне мреже у дужини од осам километара.“, изјавио је овом приликом градоначелник Бора Александар Миликић.

Како кажу челници Градске управе, показало се да у овој години, која је била веома сушна, град Бор није остајао без воде, односно није било рестрикција воде, јер људи у Водоводу одговорно раде свој део посла, јер управа одговорно обавља своју функцију када је у питању водоснабдевање грађана и зато што је регионални систем „Боговина“ у сваком тренутку био спреман да се одазове на потребе града Бора.