У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ одржана је виртуелна радионица на тему: „Потребне информације и елементи на веб сајту за праћење и видљивост пројекта „Унапређење пословне климе у Србији”“, везана за компоненту Односи с јавношћу и видљивост пројекта.

Пилот јединице локалне самоуправе одредиле су најмање по једног представника који је учествовао у овој радионици. Радионицу је водио Бени Андерсон (Benny Andersson), експерт у Одељењу за Односе с јавношћу и маркетинг комуникацију, Лантматеријета (Lantmäteriet), Краљевина Шведска, а радионици су присуствовали и запослени из Републичког геодетског завода ангажовани на ажурирању садржаја на веб страници.

Радионица је имала две тематске јединице. Прва се односила на тему „Концепт израде веб сајта за мониторинг и видљивост пројекта „Унапређење пословне климе у Србији” коју је презентовала др Марина Јовановић-Миленковић, координатор пројекта, испред пројектног тима из Србије. Друга се односила на тему „Презентација о оптимизацији искуства корисника“ коју је презентовано Данијел Старнберг (Daniel Starnberg), експерт у одељењу за Односе с јавношћу и маркетинг комуникацију, Лантматеријета (Lantmäteriet), Краљевина Шведска. На крају радионице, учесници су дискутовали и дали позитивно мишљење о одабиру теме, садржају и начину одржавања радионице.