У градској кући организован је пријем за Бобана Николића, вицешампиона света у кик-боксу и његовог тренера Синишу Владимировића.

Фото: Бор030.нет

Боранин Бобан Николић освојио је сребрну медаљу на WАКО Светском кик-бокс шампионату одржаном од 15. до 24. октобра у месту Језоло у близини Венеције и тиме постао вицешампион света у категорији „low kick“.

Бобан је овом приликом истакао да је до највећег успеха у борском кик-боксу дошао изузетно тешко борећи се са одлично припремљеним борцима из држава бившег Совјетског савеза.

„Имао сам један од натежих жребова у репрезентацији. У осмини финала сам имао противника из Украјине, затим у четвртфиналу из Русије, потом из Казакстана, а у финалу сам за мало изгубио од далеко искуснијег противника из Азербејџана. Сви противници су били из источне Европе, познати као најдоминантнији борци на свету“, казао је овај светски вицешампион.

Фото: Бор030.нет

Синиша Владимировић, Бобанов тренер у Кик-бокс клубу Бор и некадашњи вишеструки првак државе у кик боксу, истиче да је изузетно задовољан што су његови спортски успеси надмашени.

„Мислим да је ово тек почетак нечег лепог што се дешава у клубу, оформљена је једна екипица која вредно ради, има амбиције и жеље да направи велике резултате и самим тим је мени олакшан посао. То су деца која хоће да се доказују, имају воље да раде и без икаквих изговора дају све од себе и ја се надам да ће у наредном периоду бити још добрих резултата и да је ово тек почетак“, рекао је Владимировић.

Фото: Бор030.нет

Градоначелник Александар Миликић је оценио да се успех једне локалне самоуправе, поред свих капиталних инвестиција, уређења и свега осталог што подстиче развој једног града, огледа у успесима и квалитетима људи који у њој живе.

„Бор се поноси својим суграђанином Бобаном Николићем, вицешампионом света у кик боксу, који је, захваљујући својој упорности, раду, труду и залагању да буде један од најбољих на свету, али и захваљујући управо његовом тренеру, спортисти и вишеструком прваку у кик боксу, Синиши Владимировићу, успео да се Бор и држава Србија помињу широм света у најбољем могућем светлу.

Фото: Бор030.нет

Показује се да квалитетан рад у једном клубу прави резултате јер почива на леђима спортисте који је у претходној деценији низао успехе за свој град и своју земљу и који сада успева да својим радом са спортистима изнедри нове шампионе“, истакао је Миликић.

Градоначелник је додао и то да ће локална самоуправа наставити да помаже клубовима који бележе значајне резултате и показују да је Бор град спорта и врхунских спортиста.