Велика количина падавина последњих дана довела је до пораста Тимока и свих мањих речних токова на територији града Бора.

Градоначелник Бора Александар Миликић са сарадницима, обишао је водотокове првог и другог реда и истакао да је тренутна ситуација релативно стабилна.

Оно што је забрињавајуће, што се од 17. до 19. јуна очекује велика количина падавина. Молим све наше суграђане да своје канале поред кућа, поготову у сеоским домаћинствима, очисте и уреде. Морамо бити одговорни а ми смо као град ту да помогнемо у овој ванредној ситуацији. Сви повереници Цивилне заштите су на терену, ту је и ватрогасно спасилачка служба, сваки дан се обилазе водотокови. У контакту смо са свим месним заједницама на територији града Бора, немамо већих проблема што је за нас веома битно“ истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Један од потенцијалних проблема, према речима градоначелника, је замућење извора због велике количине падавина. Мути се Злотски извор, велико замућење и проблем је на изворишту Боговина. Наредних дана, запослени у ЈКП „Водовод“ и Боговина, покушаће да стабилизују систем како не би дошло до проблема са снабдевањем пијаће воде.