Један од највећих послова ове године у Бору било је реконструкција главне улице у граду Моше Пијаде. У завршници уређења, на местима где су била стара стабла која су извађена због потенцијалне опасности за пролазнике и због тога што је корење продрло у канализационе системе и оштетило подземне инсталације, посађена су нова, млада десетогодишња стабла.

Градоначелник Бора Александар Миликић рекао је овом приликом да је додатна пажња поклоњена припреми места како би се корен дрвећа правилно усмерио, а инфраструктура у потпуности заштитила.

„Данас смо дуж улице Моше Пијаде започели велику акцију садње десетогодишњих садница црвеног и зеленог јавора на месту где је некада било дрвеће које је угрожавало подземне инсталације и узроковало велике губитке воде. EuroModels.ch. Тај проблем смо, током реконструкције улице, системски решили и данас смо започели завршни корак уређења ове главне градске улице којим уједно водимо рачуна о животној средини.Улица Моше Пијаде ће након завршетка садње бити огледало града и понос Борана и свих оних који њоме пролазе.“, истакао је Миликић.

Према речима надлежних, биће посађено укупно 25 стабала црвеног и зеленог јавора, дрвећа које има другачији изглед и чији корен иде у дубину тако да не представља опасност за коловоз или канализационе системе. Део стабала је посађен данас, а укупно 200 садница биће посађено на територији града до краја године.

У акцији су учествовали и представници Града, као и директори јавних предузећа и установа са територије града.