Ватерполо клуб Бор помера границе својом упорношћу. Пут до успеха је трновит, али ови момци са великим срцем, напорним тренинзима и жељом за победом, раскрчили су пут који их је довео до освојених пехара.

Освојене медаље на такмичењима сваком спортисти је потврда колико труда је уложио како би је имао у својим рукама, али уједно и подстрек да у будуће буде још бољи. Борски ватерполисти на одржаним такмичењима освојили су једно прво и једно друго место са освојеном сребрном медаљом која сија као злато с обзиром да су ови млади момци тренирали на базену „Бањица“ у Књажевцу због реконструкције затвореног базена у свом граду.

Свакако Град Бор је увек уз своје шампионе те је тако било и овог пута. Због немогућности тренирања и припрема за такмичења, Град Бор је из локалног буџета издвојио новчана средства како би ватерполисти могли да тренирају.

„Заиста им честитам на свему што су урадили до сада, честитам им и на успеху и снази коју су нам показали. Посебно ми је драго што су разумели потребу града да се реконструише градски базен после више од 30 година од саме изградње. Оно што је добро а то је да ће наредну пливачку односно такмичарску сезону сачекати у реконструсаном делу затвореног базена где се сада тренутно изводе радови на уређењу вентилације која није радила последњих 20 година. Затим, ускоро се креће и са реконструкцијом крова како би се у потпуности обезбедили потребни услови да се ови момци могу такмичити у свом граду. У плану нам је да се у летњим месецима обезбеде услови, да се мимо грејне сезоне, може грејати простор затвореног базена како се могле и одвијати утакмице“, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Битно је да Бор има младе људе, пуне жеље и самопоуздања који се боре за свој град и да се сви проблеми превазилазе заједно, како би се у будуће створили још бољи услови за млађе нараштаје.

Капитен Ватерполо клуба Бор Лазар Ђорић захвалан је свима у клубу јер су сви дали свој максимум. По завршеним радовима на реконструкцији затвореног базена и могућношћу свакодневног тренирања нада се златној медаљи наредне године.

Када постоје добри клубови, тренери и када постоји енергија између њих и руководства града онда се јављају шампиони и велики спортисти. Успеси наших спортиста нису промакли ни великим клубовима који су почели да се распитују за неке од њих. Верујемо да ће ускоро неко од њих и заиграти у Репрезентацији Србије а нама ништа друго не преостаје него да свим срцем навијамо за њих што ће нам и бити част.

Град Бор из градске касе издваја значајна средства за спортске клубове и улаже у спортску инфраструктуру. До сада, реконструисан је паркет у малој и великој сали Спортског центра. Уређене су и постојеће фискултурне сале у школама да би се створили адекватни услови за њихово коришћење.