На данашњој седници чланови Општинског већа једногласно су усвојили План одбране општине Бор у случају рата и ванредних ситуација. Општина Бор је прва у источној Србији која је усвојила овако важан стратешки документ. Према речима пуковника Ненада Марковића, начелника Управе регионалног центра министарства обране Ниш, ово је документ највишег хијерархијског реда у реду докумената када је у питању одбрана и безбедност једне државе и једног система.
Дуго смо чекали овај план, можда и више од пет година, али све што је добро вреди чекати. Усвајањем овог плана сврстали сте се у ред локалних самоуправа које поседују и имају овако важан стратешки документ и по коме могу радити у случају ратног и ванредног стања. Честитам вам на донетој одлуци, али не само вама, него и свим грађанима општине Бор, и желим вам да сва знања, вештине и навике које сте стекли приликом израде, доношења и усвајања плана никада не будете у прилици да примените у пракси.“ истакао је пуковник Марковић.
Председник општине Бор Александар Миликић исказао је задовољство својим учествовањем у усвајању овако важног документа.
Честитам свима на данашњем усвајању овог заиста важног стратешког документа и морам да истакнем да се надам и сигуран сам да нашом бистром и паметном политиком коју водимо ми као Општина Бор, али и председник државе и Влада Републике Србије, овај план сигурно нећемо применити.“ рекао је, том приликом, председник општине Бор Александар Миликић.
На седници су, након усвајања плана одбране, додељене захвалнице свима који су учествовали у његовој изради.