На одржаној четвртој седници Скупштине града Бора, пред одборницима локалног парламента нашло се 40 тачака на дневном реду.

Најпре су потврђени одборнички мандати Маринели Војиновић испред СНС-а и Мири Николић испред Влашке странке „Мост“, а оне су на овој седници и положиле заклетву.

Одборници Скупштине града Бора усвојили су други ребаланс буџета у 2022. години, а након овог ребаланса буџет је увећан за 12,58 одсто и сада износи 5.859.672.507 динара. Овим ребалансом предвиђено је 100 милиона динара за субвенције грађанима који нису прикључени на систем даљинског грејања за набавку огрева на територији града Бора, 300 милиона динара субвенција ЈКП „Топлани“ за набавку угља и 40 милиона за котао на мазут, као и средства намењена набавци механизације за комунална предузећа.

Градоначелник Бора Александар Миликић истакао је да би цена грејања била већа да Град Бор не субвенционише „Топлану“.

Велики део новца одвојен је за субвенције, како бисмо могли да превазиђемо светску кризу да грађани Бора не осете проблеме који постоје. Велики новац одлази на грађане града Бора који се греју на централно грејање и 265 динара би данас коштала цена по квадрату када Град Бор не би учествовао у субвенцији ‘Топлане’. Хтели смо да будемо праведни и према грађанима који се не греју на централно грејање и одвојићемо финансијску помоћ која износи од 10 до 15 хиљада динара за набавку огрева“, поручио је Миликић.

На 4. седници локалног парламента усвојене су и допуне одлуке о теретном саобраћају, а према овој одлуци предвиђа се забрана проласка тешких камиона на делу пута од скретања ка Оштрељу према Доњој Белој Реци.

Такође, усвојен је и Извештај о извршењу буџета града за прву половину 2022. године, програм контроле квалитета ваздуха на територији Бора, измене локалног акционог плана запошљавања, годишњи ликвидациони биланс Апотеке „Бор“.

Одборници су усвојили и измене и допуне статута и програма пословања у делу јавног сектора и промене у надзорним и школским одборима.