Поводом десет година од оснивања Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, спасилачки тимови за спасавање из рушевина су, надомак Лазаревог кањона код Злота, успешно извели вежбу спасавања повређених људи из пећине који су остали заробљени у њој након потраге за златом. Ова акција имала је за циљ да се у реалним условима, уз поштовање свих прописаних мера безбедности и заштите, прикаже координисан рад 40 припадника Ватрогасно – спасилачких јединица и специјалистичких тимова за спасавање, односно заједничка активност свих учесника вежбе приликом спасавања на тешко приступачним теренима. Сви спасилачки тимови који су учествовали у вежби показали су беспрекорну спретност и ефикасност у спасавању живота људи. Они су истински хероји који свакодневно доказују професионалност и пожртвованост при помоћи угроженим људима.


Град Бор је један од градова који озбиљно улаже у систем заштите и спасавање грађана. У протеклих годину дана израдили смо два битна планска документа – Процену Ризика и План Заштите и Спасавања за Град Бор.
Поправљен је систем за јавно узбуњивање грађана, а организована је и обуку за Чланове штаба за ванредне ситуације. као и за поверенике цивилне заштите. Takoђе, у Темишвару је овог месеца потписан уговор о пројекту из ИПА (IPA) програма под називом „Ватрогасна служба у прекограничној сарадњи“ за који је Град Бор издвојио 884 хиљаде евра.